Lite om oss!

Jag har vuxit upp med hundar,min mor och mormor födde upp Engelsk Cocker spaniel, med framgång både i avel, utställning och jakt/viltspår, under namnet Murbräckan.

Mina båda systtra har också varit uppfödare Stina med cockrar när hon övertog mors kennel, och Bettan, Simbas kennel utav golden. Vår ena dotter Eva för vår tradition vidare med sin uppfödning utav golden under namnet Honey Eve`s som hon startade i Italien, där med många framgångar men numera här i Sverige.

Hundar av andra raser förekom under min uppväxt, där fanns dobermanpincher, griffon bruxellois, och dvärg pudel, det innebär att jag inte vet hur det är att leva utan hund!

Min först egna hund var en vit dvärg puldel hane, som jag fick av finska pressattacheéns fästmö! Eftersom de skulle flytta till Washington USA, och det blev för mycket krångel med att få med den lilla hunden, så han blev min! Emellertid visste jag att jag inte skulle få behålla honom hemma. Eftersom mor hade bestämt att hon inte ville ha någon hanhund i sitt hus. Jag tog i allafall hem honom och fick en vecka på mig att hitta ett hem åt honom. Gråt och tandagnissel förstås, men så kom jag ihåg att min kusin på landet, skulle konfrimeras och behövde en present! Hon blev jätte glad, eftersom de bara hade en hund även det en dvärg pudel, som nu fick en kompis.

Min man växte upp i ett hem utan hund! Han berättade för mig efter det att vi gift oss, att han faktiskt var hundrädd! Då förstod jag varför han sett så konstig ut när han besökte mitt föräldrarhem, och alla cockrarna hoppade omkring på folk överallt.

1967 bestämde vi oss i alla fall för att skaffa hund, en stor en. Min far som kände Ylva Braunerhjelm tipsade oss om en fin hundras, golden retriever, som han träffat tillsammans med Ylva. och första kontakten med golden var med int och nord ch Glenessa Waterbird of Stenbury, det var kärlek vid först ögonkontakten. min valp efter honom föddes 13 februari 1968, ett val jag aldrig ångrat. tack Ylva-!

Vårt liv har sedan dess präglats av ungar, hundar och andra djur, såsom hästar, katter, bin och fåglar. Det är inte bara en hobby utan ett sätt att leva, och det trivs vi med.

I dag har vi 10 golden tillsammans med Jane Wiman,som numer har gått med i vår kennel.

Samt 6 Volpino Italiano " den lilla Italienska räven". Sedan 1996 där vi inporterat de förasta 8 st från Italien en underbar ras.

Vår strävan är att ha god kvlitet före kvantitet, och det tycker vi att vi lyckats ganska bra med.

Ända sedan min först kull golden har vi exporterat hundar till i stort sett alla länder i Europa samt 2 st till USA. Vi har importerat några hundar under åren, då fräst från England, Volpino har vi importerat från Italien förstås.

I dag har vi inte några hästar kvar efter 40 år som hästägare, har vi lagt av. Men det var underbart så länge det vararde. och vill jag lukta på häst har 2 av döttrarna hästar.

Bin,

min man som har varit biodlare sedan 1975 men har i dagen läge laggt av, en utav döttrarna är numera biodlare, så än finns det honung.

Katter har vi just nu endast 3 st, en röd hane Jerry 12,6 år, gamla långhårs damen Rut 16år och lilla svarta Iris endast 7 år. Ett liv utan katter är otänkbart, de har allt ett djur skall ha, Tycker i allafall vi kattfrälsta.

 

Tänkvärt!

"att sorgens fåglar flyger över ditt huvud kan du inte göra något åt, men att de bygger bo i ditt hår det kan du ändra på "

Kinesiskt ordspråk-

VÄLKOMMEN TILL KENNEL HONEY QUEEN`S

önska Annika, Kaj och Jane.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dela den här sidan