Min första golden

Sandemars W. Igor kallades för Rocco, född 1968 han var efter ch Gennessa Watebird of Stenbury och Wamstedt Queen båda Engelska importer. Uppfödare Ylva Braunerhjelm på Sandemar.Rocco var en ganska tuff hund, jag hade sagt till Ylva att jag ville ha en hane som var så vacker att jag kunde ställa ut honom. På sin första utställning blev han bästa hane med cert !! så så långt stämde det. Han gjorde bra ifrån sig i utställnings ringen flera cert, BIR och BIG placeringar. Men det han var bäst på var lydnaden, blev ett år korad till Västra Stockholms näst lydigaste hund! Han var suvrän på hand dirigering, otroligt uppmärksam, jag hade uppvisning med honom för att visa att allt går utan att man behöver skrika åt en hund. Han klarade viltspårsproven galant även i elitklassen med HP. Startade på ett anlagsprov i jakt där fick han en 2:a trots att han klarade allt men avslutade med att "pissa" på en fasan!
Tyvärr hade han HD om en lindrig grad, så han fick aldrig bli pappa. Men hans kullsyster var fri så hon parades och där behöll jag en tikvalp, som tack för hjälpen efter att ha skött valpning och tagit hand om tik och valpar eftersom matte var sjuk.
Rocco lever ännu i mitt hjärta, jag älskade denna hund så otroligt mycke.

 

 

LITE OM OSS SJÄLVA!

Jag, Annika, är född i en hundfamilj, min mamma födde upp engelsk cockerspaniel med kennelnamnet Murbräckan. Det kennelnamnet har nu min ena syster övertagit, och även hennes ena dotter har gått in som delägare. De föder nu upp Cocker tillsammans. Min andra syster har också en liten uppfödning av golden retriever under namnet Simba. Vår dotter Eva för vår tradition vidare med sin lilla uppfödning i Italien,och numera även i Sverige under kennelnamnet Honey Eve's och det med framgång.
Min mor hade övertagit kennelnamnet efter sin styvmamma, som fött upp cocker sedan början av 40:talet. Hundar av andra raser förekom under min uppväxt, där fanns dobermannpinscher, griffon bruxellois och dvärgpudel, det innebär att jag faktiskt inte vet hur det är att leva helt utan hund. Min första egna hund var en liten vit dvärgpudelpojke, som jag fick av finska pressattachéns fästmö!
Eftersom de skulle flytta till Washington, och det var för mycket krångel med att ta denna lilla hund dit, så han blev min. Emellertid visste jag att jag inte skulle få ha denna hanhund hemma, eftersom mor hade bestämt att hon inte ville ha någon hanhund i sitt hus. Jag tog i alla fall hem honom och fick en vecka på mig att hitta ett hem åt honom. Gråt och tandagnisslan förstås, men så kom jag ihåg att min kusin på landet, skulle konfirmeras och behövde en present! Hon blev jätteglad, eftersom de bara hade en hund! det var också en dvärgpudel, som nu fick en kompis. 
Min man hade vuxit upp i ett hem utan hund! Han berättade efter det att vi gift oss, att han faktiskt var hundrädd! Då förstod jag varför han sett så konstig ut, när han kom på besök i mitt föräldrahem, och alla cockrarna hoppade omkring på folk överallt. 
1967 bestämde vi oss i alla fall för att skaffa hund, en stor en. Min far som kände Ylva Braunerhjelm tipsade oss om en fin hundras, golden retriever, som han träffat tillsammans med Ylva. Och första kontakt med golden var med int och nord ch Glennessa Waterbird of Stenbury, det var på SKK:s stora Stockholms Utställning 1967, det blev kärlek vid första ögonkontakten. Min valp, en son till honom föddes den 13 januari 1968, ett val vi aldrig har ångrat. Tack Ylva. 
Vårt liv har sedan dess präglats av ungar och hundar men även andra djur, såsom hästar, katter, bin och fåglar. Det är inte bara en hobby utan ett sätt att leva, och det trivs vi med. 
I dag har vi sex vuxna Golden och nio Volpino Italiano, ”den lilla italienska räven”. 
Vår strävan är att ha en god kvalitet före kvantitet, och tycker att vi lyckats ganska bra med det. 
Ända sedan vår första kull har vi exporterat hundar till i stort sett alla länder i Europa samt 2st till USA. Vi har också importerat några hundar under åren, då främst från England. Volpinon har vi importerat från Italien förstås och det är merparten av mina vuxna hundar.

VÅRA HÄSTAR

Jag har hållit på med hästar sedan jag var 8 år och började rida på ridskola. Men den första vi köpte var en Norsk fjording, som vi kallade för Musse han var musblack med sebra tecken. En helt underbar häst, den bästa kompis vår barn kunde ha, han blev tyvärr sjuk när han var 16 år så vi fick ta bort honom. Ett flertal ponnyn har vi också haft, tills vi köpte vårt första varmblod, en travare. Det var en tvåårig hingst med enkel härstamning, men vi hade inga tävlings ambitioner då, så det spelade ingen roll utan vår ena dotter ville köra och träna mest på skoj. Han visade sig vara en hygglig travare som vi fick mycket roligt med, han vann bl a två gånger V65 och flera andra segrar, en askunge saga som endast höll i ett par år innan en skada i ett bakknä satte stopp för det. Men det var kul så länge det varade.

Flera andra hästar har vi haft men sedan
10 år tillbaka har vi avslutat hästlivet.

 VÅRA KATTER

Katter har vi alltid haft sedan vi gifte oss, just nu har vi 2 kastrerade grabbar och 3 kastrerad honor i åldern 3 till 8 år. Honan lilla Rut en trefärgad liten långhårig hona. Sedan har vi rödtabbade Jerry född 2010 och hans grårandiga bror Tom-Tom och Ninja och hennes dotter Iris.
Ett liv utan katt är otänkbart, de har allt ett djur skall ha. Tycker i alla fall vi kattfrälsta.

VÅRA BIN

 Inga bin för tillfället.

Men det blir snart igen.

Kaj har varit hobby biodlare sedan början av 70:talet, det är en fascinerande värld som bina lever i. Dessutom får vi honung till oss själva och i bland även till försäljning, ”en dag utan honung är en förspilld dag”.

Vi tycker om att leva så ekologiskt som det är möjligt, därför har vi sprätt höns, samt en del kalkoner och gäss. 

Tänkvärt

" att sorgens fåglar flyger över ditt huvud kan du inte göra något åt, men att de bygger bo i ditt hår det kan du ändra på"

Kinesiskt ordspråk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

       VÄLKOMMEN

          till kennel

        Honey Queen

 

 

 

Annika & Kaj Hjälm, Brännbäcken Hålldammen 236, 81966 Lövstabruk

,0294-31191,070-5662265,070-2558833

anicayelm@telia.com